A SpaceX azt tervezi, hogy 4425 internet műholdat állít Föld körüli pályára.

Internet hozzáférés mindenkinek!

SpaceX

Elon Musk által alapított, magán űrhajózási vállalat. 

Terveket készítenek, hogy bekerítsék a bolygót nagy sebességű internet-műholdakkal.
Benyújtott dokumentumok a US Federal Communications Commission kedden javasolt 4425 műholdat, amely biztosítja a globális internet-lefedettséget.
Ez durván háromszorosa a műholdak számának, amelyek jelenleg a Föld pályájára ált, a UCS Satellite adatbázis szerint.
A rendszert úgy tervezték, hogy széleskörű szélessávú és kommunikációs szolgáltatást nyujtson, lakossági, kereskedelmi, intézményi, kormányzati
és professzionális felhasználók számára világszerte" kísérő műszaki dokumentum SpaceX töltés állapotáról.
Az első 800 műholdal, a SpaceX képes lesz elérni az amerikai és nemzetközi lefedettséget és szélessávú szolgáltatásokat.

A műholdas hálózat számos kezdeményezés technológiai vállalatok által. Mintegy 4 milliárd ember van aki nem rendelkezők internet-hozzáféréssel.
Facebook és a Google is azt tervezi, hogy az egyetemes hozzáférés révén alacsony Föld körüli pályán műholdak és óriási internet tornyok lesznek.
De a kritikusok úgy vélik, hogy ez a leginkább azért motiválja őket, hogy saját nyereségüket növeljék.
Több ember csatlakozik az internethez azt többen az online szolgáltatások, mint a Google és a Facebook, ami azt jelenti, nagyobb bevétele lesz ezeknek a cégeknek.

"Amikor Zuckerberg azt mondja, hogy az internet-hozzáférés alapvető emberi jog, amit azt jelenti, hogy Facebook hozzáférés legyen alapvető emberi jog."

Ajánló
Kommentek
  1. Én