Apró drón a szelfik szerelmeseinek

AirSelfie – Apró drón a szelfik szerelmeseinek

AirSelfie – Apró drón a szelfik szerelmeseinek

Manapság rengeteg szelfit csinálunk, és néha szembe kell néznünk bizonyos problémákkal. Például hogy nem fér bele mindenki a képbe, vagy hogy mi ugyan beleférünk, de a háttér már nem igazán. Olyan is előfordul, hogy nem szeretnénk, ha benne lenne a karunk vagy a szelfibotunk a fotóban.

Ezekre nyújt ötletes megoldást az AirSelfie. Ez egy apró drón, vagy ha úgy tetszik egy sportkamera, ami egy alkalmazáson keresztül kapcsolódik a telefonunkhoz. Felröptetjük, készít rólunk egy képet, majd visszarepül hozzánk. Vagy legalábbis ez a fő funkciója.

Az AirSelfie még nem elérhető a nagyközönség számára, hiszen az egész egy startup projekt a Kickstarteren. 45.000€ volt az igényelt összeg, de már több, mint a kétszerese jött össze, és még csak pár napja gyűjtenek az indítványra. A lenti videón megnézhetjük, hogy hogyan is működik a prototípus.

A készüléknek vannak persze előnyei és hátrányai is egyaránt. Pozitívum, hogy a többi drónhoz képest igen kicsi, körülbelül akkora méretre, mint egy Samsung Galaxy S7 Edge. Jó ötlet volt még a tervezőktől, hogy a szerkezet a védőtokban foglal helyet, így védhetjük vele a telefonunkat is, és eközben még a kütyünket is tölthetjük. Viszont nagy hátrány, hogy olyan érzés cipelni és használni, mintha egy fél téglát hordanánk a zsebünkben, mind méretre, mind súlyra, bár ez utóbbi némileg túlzásnak mondható.

A befektetők szerint az AirSelfie maximálisan biztonságos, és kiválóan alkalmas beltéri használatra is, ámbár erről szerintem mindenki szívesen meggyőződne saját maga is.

A kütyübe egy 5MP-es kamera került, amivel HD videót is tudunk rögzíteni. Sajnos Full HD-t nem, de végtére is arra amire kitalálták egy ilyen szenzor is kiválóan alkalmas.

Ez a repülő kamera enyhén szólva sincsen hosszú távú röptetésre tervezve. Az akkumulátora körülbelül 3-4 percig tudja a levegőben tartani a szerkezetet, ami normális körülmények között elég arra, hogy a néhány megfelelő képet elkészítsük. Arra viszont ne számítsunk, hogy ezzel fogjuk felfedezni a szomszédságot, nem is beszélve arról, hogy maximum 20 méter magasra tud csak felemelkedni. Mielőtt valakit ez eltántorítana, gondoljon arra, hogy ez nem egy önálló, vagyonokba kerülő drón, csupán egy ügyes szelfisegéd.

Kickstarteren az árát 179€-ra (kb. 56 ezer Ft) tartják szállítással együtt. A hivatalos megjelenésre várni kell még, 2017 márciusában indulhat a kiszállítás.

 

 

 

 

 

 

Forrás: http://napidroid.hu/airselfie-apro-dron-szelfik-szerelmeseinek/

Ajánló
Kommentek
  1. Én