Nincs elég börtön Romániában, ezért hamarabb kiengedik a rabokat

Az embertelen körülmények között raboskodó romániai elítéltek büntetésének lerövidítéséről fogadott el törvénytervezetet szerdán a bukaresti kormány.

A tervezet szerint minden elítéltnek, akit olyan közös cellában tartanak fogva, ahol nem jut legalább 3 négyzetméter egy rabra, harminc naponként három nappal rövidülne a büntetése.

Júliusban több romániai börtönben napokig éhségsztrájkot folytattak a rabok arra panaszkodva, hogy embertelen, megalázó körülmények között tartják fogva őket.

Az elítéltek által követelt közkegyelem helyett dolgozták ki az igazságügyi tárcánál a szerdán elfogadott törvénytervezetet, amelyről már a decemberben megválasztandó új parlamentnek kell döntenie. (MTI)

 

 

 

Forrás: http://24.hu/kulfold/2016/11/23/nincs-eleg-borton-romaniaban-ezert-hamarabb-kiengedik-a-rabokat/

Nem kicsi béremelést kérnek az Audi-gyár dolgozói

Januártól 55 ezer forintos alapbéremelést, és évi 650 ezer forintos keretösszegű választható béren kívüli juttatási csomagot szeretnének a győri Audi-gyár dolgozói. Az Audi Hungária Független Szakszervezet a hétfőn megkezdődött bértárgyalások során adta át az erről szóló javaslatát a munkáltatói oldalnak. 

kép: audi.hu

 

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és a munkáltatói oldal előzetesen, több témában is egyeztetett a bértárgyalásokkal kapcsolatban. A sikeres megállapodás érdekében a felek mostantól heti két alkalommal ülnek tárgyalóasztalhoz.

A bértárgyalások november 14-én hivatalosan is megkezdődtek. Az első találkozón az AHFSZ átadta a munkáltató részére az általa javasolt induló ajánlatát, amely a következőket tartalmazza: 

  • 2017. január 1-jétől egységesen 55 ezer forintos alapbéremelést kérnek minden munkatársnak
  • a 2017-es évben a választható béren kívüli juttatások keretösszege 650 ezer forint legyen
  • a választható béren kívüli juttatásokról való munkatársi nyilatkoztatás 2016 decemberében kezdődjön meg
  • a munkaáltató által vállalt önkéntes nyugdíjpénztárba való befizetés összegének éves felső határát töröljék el
  • a kormány által a munkáltatóknak biztosított járulékcsökkentést teljes mértékben fordítsák át béremelésre


Az Audinál folyó bértárgyalások legkésőbb hétfőn folytatódnak.

 

 

 

 

Forrás: http://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/nem_kicsi_beremelest_kernek_az_audi-gyar_dolgozoi.240188.html

Három iPhone jön 2017-ben, ebbõl egy OLED panellel?

Jövõre lesz az iPhone széria tíz éves, így valami nagyon nagyot kell villantani, legalábbis ezt jósolják az elemzõk és szakértõk. Erre utal az Apple iPhone 7 és iPhone 7 Plus is, ugyanis alig mutat újítást, még a legelvetemültebb rajongók is csak ráncfelvarrásnak tudják titulálni a megjelenést, a dizájn pedig három éve változatlan. A pletykák egy része azt fejtegeti, hogy az Apple LCD-rõl OLED kijelzõre váltana. Jelenleg a legnagyobb konkurens, a Samsung gyárt ilyen megjelenítõket a felsõkategóriás modelljeibe fõként. A Samsungtól a cupertinoi vállalat 2017-re mintegy százmillió, 5 colnál nagyobb OLED panelt rendelt.

A százmillió kijelzõ azonban csak egyetlen iPhone éves eladásához elég, a dél-koreai gyártó ugyanis nem tud egy bizonyos mennyiségnél többet legyártani. Az OLED panelek készítése lényegesen nehezebb mint az LCD-é. Így sejthetõ, hogy két iPhone modell a régi LCD-t kapja, egy pedig új megjelenést, teljesen üveg elõ- és hátlapot, valamint lekerekített oldalú OLED kijelzõt kaphat. A dizájn miatt a home gomb az edge-to-edge kijelzõre kerül ahelyett, hogy külön fizikai gombként jelenne meg. Ha valóban all-glass burkolatot kap az iPhone 8, úgy a világ legtörékenyebb telefonjaként aposztrofálják majd, némi keretre biztosan szükség lesz.

 

 

 

 

 

Forrás: http://www.telefonguru.hu/hir/Harom_iPhone_jon_2017-ben_ebbol_egy_OLED_panellel_2016-11-21

Minden második fiatal a szüleivel él, de a fizetésük felét eltapsolják

A huszonévesek a technológia használóinak élvonalába tartoznak, ez pedig befolyásolja vásárlási szokásaikat, bár a várakozások ellenére 70 százalékuk inkább üzletben szeret vásárolni, nem pedig online. Fizetésük felét szórakozásra költik, de 49 százalékuk nem engedheti meg magának, hogy elköltözzön a szülői házból. Egy jobb fizetésért vagy jobb irodai környezetért könnyen munkahelyet váltanának.

A 22-29 éves fiatalok 12 országban élő 13 ezer tagját kérdezte életmódjukról, munkájukról és szórakozási szokásaikról a világ vezető ingatlan-tanácsadója, a CBRE az egyik kutatási projekt során a, hogy kiderítse, milyen trendek várhatóak az ingatlanpiacon.

Ők az első "digitális bennszülött" generáció. Az online világ bármely részéhez való azonnali hozzáférés ahhoz az elképzeléshez vezetett, hogy ezt az azonnali elérhetőséget az élet minden területén érvényesíteni kellene. A kutatásban részt vettek közel fele azt szeretné, hogy azonnal képes legyen megszerezni a kívánt terméket; megnézni, tapintani, érezni, tesztelni és kipróbálni is szeretnék a boltban. A megkérdezettek kétharmada a házhoz szállítást preferálja online vásárláskor, majd a munkahelyre való szállítást, a felvételi pontra való szállítás viszont csak a 3. opció náluk.

A szórakozás fontos része a fiatalok életének: bevételük 50 százalékát esti szórakozásra, étteremre, vásárlásra, mozira költik.

A kutatás arra is rávilágít, hogy ez a generáció jelentős kihívásokkal is küzd, például a megfizethető lakhatás terén, amit az ingatlanárak és lakbérek magas szintje, illetve a megfelelő munka hiánya súlyosbít. A megkérdezettek közel fele (49%) így még mindig szüleivel él, 74 százalékuk szerint fizetésük nem tart lépést az albérleti díjak emelkedésével és ez a fő ok a családi otthon el nem hagyására.


Forrás: CBRE

A kutatás a fiatalok munkahelyre és munkával kapcsolatos attitűdjére is kiterjedt. A fiatalok 64 százaléka szerencsésnek tartja magát, hogy van munkája, és arra számít, hogy karrierje során kisszámú cégnél fog dolgozni. Mindazonáltal a lojalitás szintje esetükben alacsony, 

a jobb fizetésért, a fejlődésért és a hasonló gondolkodású emberekkel való együtt dolgozás lehetőségéért szívesen váltanak.

A CBRE felmérése szerint 78 százalékuknak a munkahely minősége kulcstényező a munkaadó kiválasztásánál. Még mindig a fizetés és egyéb juttatások a legfontosabbak, de ha a pénz nem szerepel a tényezők között, a munka-élet egyensúly lesz a legfontosabb olyan faktorokkal együtt, mint például a jobb irodai környezet. A fiatalok 69 százaléka úgy válaszolt, hogy más juttatásokról lemondana a jobb irodai környezetért, ami alátámasztja az ingatlanfejlesztőkre és tulajdonosokra nehezedő nyomást, hogy optimális munkakörnyezetet alakítsanak ki a legtehetségesebb munkavállalók megnyerése és megtartása érdekében.

 

 

 

 

Forrás: http://www.penzcentrum.hu/karrier/minden_masodik_fiatal_a_szuleivel_el_de_a_fizetesuk_felet_eltapsoljak.1052382.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

Cafeteria 2017: tízezreket nyerhet, ha munkáltatója helyett lép

Cafeteria 2017: tízezreket nyerhet, ha munkáltatója helyett lép

Jövőre komoly átrendeződés jöhet a cafeteriában: várhatóan kevesebb munkaadó kínálja az eddig igen népszerű nyugdíjpénztári befizetést, ugyanakkor sok helyen felválthatja ezt a béren kívüli készpénzjuttatás. Pluszpénzhez juthat azonban az a munkavállaló, aki ilyen esetben nem függeszti fel az előtakarékosságot, hanem egyéni befizetésre vált. Hasonló a helyzet az egészségpénztáraknál, ahol ráadásul egy adómentes alternatívát is kínál a rendszer.
Komoly érvágást jelent az öngondoskodásnak a cafeteriát érintő 2016-os adómódosítás: jövőre ugyanis a munkaadók önkéntes nyugdíj- és egészségpénztári befizetései kikerülnek a kedvezményes - eddig 34,51 százalékos - adókulcs alól, így már a legfelső, jelenleg 49,98 százalékos sávba tartoznak majd (a változások miatt, várhatóan "csak" 49,56 százalékos lesz ez a közteher 2017-től).
A kedvezőtlen változások éppen a "csúcson" érik a vagyonkezelőket: az idei év első kilenc hónapjában az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségéhez (ÖPOSZ) tartozó önkéntes nyugdíjkasszák összvagyona 1121 milliárd forintra rúgott - ez éves összevetésben 7,5 százalékos növekedést jelent. Szintén jól szerepeltek az egészségpénztárak: összvagyonuk szeptember végén 47,5 milliárd forintot tett ki, ami az idei második negyedévhez képest 8,6 százalékos növekedés. A szövetség az idei év végére rekordbefizetésre számít.

Hanyagolni fogják - kérdés mennyien

Nagy bizonytalanság jön jövőre, hiszen az arányokat nézve körülbelül 35 százalékos a munkaadói részvétel az egészségpénztári díjbefizetéseknél, míg a nyugdíjpénztáraknál már 58 százalékot tesz ki a vállalatok hozzájárulása, amelynek jelentős része cafeteria alapú. Összeomlás ugyan nem fenyeget, ám az ÖPOSZ előzetes felmérése szerint a számlatulajdonos munkavállalók 17 százaléka egyáltalán nem pótolná befizetéseit, amennyiben ez a cafeteriaelem a nagyobb adóteher miatt kiesik.

Márpedig a CafeteriaTrend, több mint 200 munkaadó körében végzett felmérése szerint nyugdíjpénztári befizetéseknél jövőre 11-ről 24 százalékra nő azon cégek aránya, amelyeknél nem lesz elérhető ez a lehetőség a juttatási palettán. Hasonló képet mutat az egészségpénztári hozzájárulás munkáltatói megítélése is: az idei 37-ről 48 százalékra nőhet azon cégek aránya, amelyeknél jövőre a tervek szerint nem szerepel majd ez a juttatás a kínálatban. A munkáltatói befizetések elapadásával ugyanakkor az egyéni befizetések is csökkenhetnek, ám jelenleg nem lehet megbecsülni, hogy ténylegesen mekkora lesz majd a visszaesés.

Az a cég jár el felelősen, amely a cafeteria terhére legalább a nyugdíjpénztári keretet meghagyja, mint választható elemet. Ez a legtöbbször bruttó cafeteriaként jelenik meg, ami sajnos azt jelenti, hogy, ha a dolgozó ezt választja, akkor jövőre - a magasabb adóteher miatt - ugyanakkora ráfordítás mellet kevesebb összeg érkezhet majd a számlájára - magyarázta a Napi.hu-nak Fata László, a CafeteriaTrend ügyvezetője.

 

Zsebpénz, vagy nyugdíj?

Előretörhet viszont az újdonságként bevezetett készpénz-cafeteria, amely évente 100 ezer forintig adható majd a kedvezményes, 34,51 százalékos adókulcs mellett (ezt várhatóan 34,22 százalékra szállítják le hamarosan). Már most körvonalazható, hogy számos cég átáll erre a megoldásra - egyebek mellett az étkezési utalványok, illetve az öngondoskodás rovására.

A szakmai szervezetek ugyanakkor bírálják ezt az új elemet, hiszen az napi kiadásként felélve nem támogat speciális munkáltatói célokat és nyugdíjalapot sem képez. Sokat számít azonban a dolgozók tudatossága, hiszen lehetőség van arra, hogy eme juttatás önkéntes pénztári befizetésként hasznosuljon, ami okos döntés lehet, hiszen az egyéni befizetés kedvezménnyel jár a vállalati utalásokkal szemben.

Az év végéig teljesített egyéni befizetések előnye, hogy 20 százalék, akár 150 ezer forintnyi adó-visszatérítés igényelhető utánuk. Feltéve tehát, hogy egy dolgozó évi 100 ezer forintnyi készpénz-cafeteriát kap és azt nem elkölti, hanem nyugdíj előtakarékosságra fordítja, akkor éves szinten 20 ezer forint többlettel számolhat a munkaadói befizetésekhez képest.

 

Nemzetközi összehasonlításban ugyan csekély ez a pluszpénz, ám ha a legutóbbi statisztikából indulunk ki, mely szerint idehaza az egy pénztártagra jutó nyugdíjvagyon 1,06 millió forintot tesz ki, akkor igenis számít, ha a megtakarító a kevésért is lehajol. Bizakodásra ad okot, hogy az ÖPOSZ lobbizik a kormányzatnál, hogy a jelenlegi 20 százalék helyett 30 százalékos adó-visszatérítés járjon a megtakarítások után.

Az a munkavállaló, aki viszont úgy dönt, végleg befagyasztja nyugdíjbefizetéseit, csak abban az esetben férhet hozzá megtakarításaihoz, ha a számlanyitás óta már legalább tíz év telt el, ám még ekkor is jelentős szja- és eho-teher mellett veheti fel félretett pénzét. Aki viszont kivár, jelentős adóelőnyhöz juthat, hiszen tíz év után a befizetések közteher-tartalma évről évre csökken, míg a nyugdíjba vonulás idején a megtakarítás már teljesen adómentesen vehető fel.

Egészségmegőrzés: még kevesebben tarthatnak ki

E kedvezmények vonatkoznak az önkéntes egészségpénztárakra is, így az előnyök esetükben is visszatartó erővel bírhatnak. Az itt szunnyadó megtakarítások súlya azonban sokkal kisebb, mint a nyugdíjcélúaké: az egy főre jutó vagyon mindössze 56 ezer forintra tehető.

A kedvezőtlen adóváltozások miatt a munkáltatóknak alternatívát kínálhat az úgynevezett kockázati biztosítás, amely egyébként nem újdonság, csak sokkal kevésbé volt elterjedt az egészségkasszákhoz képest - hívta fel a figyelmet Fata László. Ezzel a munkáltató a minimálbér 30 százalékáig adómentesen köthet olyan élet-, baleset- vagy betegségbiztosítást, amely után a dolgozó probléma esetén kifizetést vagy magán-egészségügyi szolgáltatást kaphat, ugyancsak köztehermentesen. A kockázatközösség ráadásul annyiban is előnyt jelent a pénztárakhoz képest, hogy nem csak a felhalmozott összeg erejéig lehet általa szolgáltatást vásárolni: az a személy, aki súlyosabb problémával szembesül, akár nagyobb összegben is részesülhet, mint amennyit befizettek utána.

Nem lesz viszont kedvezőbb alternatíva a munkáltatók által biztosított egészségügyi ellátás, a napokban ugyanis kiderült, hogy a kormányzat ezt csak tévedésből hagyta benne az adómentes juttatásokról szóló javaslatban.

Ennek ellenére további átrendeződés jöhet a cafeteriapalettán az egészségcélú juttatásoknál, hiszen a szolgáltatások nagy része szintén az 50 százalék körüli sávban adózik majd. Izgalmas kérdés, hogy a jövőben a munkáltatók miként döntenek, hiszen az egészségkasszákhoz hasonló feltételekkel kínálhatnak például rendszeres gyógyszer-, vagy vitamincsomagot, gyógytorna-kezelést vagy épp rekreációs üdülést dolgozóiknak

 

 

 

 

 

Forrás: http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/cafeteria_2017_tizezreket_nyerhet_ha_munkaltatoja_helyett_lep.624509.html

Ezt tudja a világ legvékonyabb táblagépe

Ezt tudja a világ legvékonyabb táblagépe 

A Samsung Galaxy Tab S2 még az iPadnél is vékonyabb /Fotó: Samsung
Ezer és egy indok szólhat a tabletek mellett és ellen is, de meg kell hagyni, hogy ezek a kis gépek a legalkalmasabbak médiafogyasztásra és szórakozásra, illetve vannak esetek, amikor munkára és tanulásra is. Vékonyak, könnyűek, erejük pedig egy két-három éves számítógépével vetekszik, sőt, van mely le is nyomja azokat.

A Samsung eddig szerintem csak kereste helyét a táblagépek piacán, most azonban megtalálták az ösvényt, melyen folytatniuk kell. Szerkesztőségünkben járt a Tab S2, abból is a nyolc colos kijelzővel szerelt, kisebb változat.

Külső:

Ami egyből, ahogy felnyitjuk a nem túl nagy dobozt szemünk elé tárul, az maga a tablet, mely megalkotásánál szerencsére szakítottak a hagyományokkal, és újragondolták az egészet. Ez pedig nagyon jót tett, ugyanis az eddigi recsegős, bazári játékokat idéző, prémiumnak csak tűnni akaró műanyag anyaghasználatot lecserélték, helyette egy alumínium keret, üveg előlap és egy gumírozott hátlap az, amit kezünkbe fogunk. És itt már nem csak prémium érzést akar kelteni a tablet – itt az akaron van a hangsúly – hanem tényleg jó érzéssel fogja kézbe az ember.

Fotó: Samsung

A gyártótól már megszokott fizikai főgombot kapunk, mely egyszerre ujjlenyomatolvasó is, illetve két érintőgombot. Az ujjlenyomat leolvasóval amellett, hogy zárolhatjuk készülékünket, applikációkat is plusz védelemmel láthatunk el, vagy az interneten oldalakra jelentkezhetünk be. A káva nagyon vékony, a kijelző pedig a maga 8 colos méretével (OLED panel, 2048x1538 pixeles felbontással, 4:3-as képarány) mondhatni belesimul a keretbe. Főleg ha fektetve használjuk a készüléket nehéz átérni a kijelzőt gépelés közben, de ez szoftveresen megoldható a billentyűzet beállításainak személyre szabásával. Az, hogy ez a 4:3-as képarány mire jó, vitatkozhatunk: filmet nézni egy szélesebb 16:9-es kijelzőn egyértelműen jobb, viszont netezni és olvasni és játszani is szerintem a 4:3 jobban megfelelő.

A keret alján találunk két hangszórót, egy jack csatlakozót és egy micro USB-t. A hangszórók szépen szólnak, hangosak és tiszták is, én meg voltam velük elégedve, mind hangos zenehallgatás, mind filmnézés közben.

A gép bal oldalán mindössze egy kártyafoglalatot találunk melybe SIM és micro SD is mehet, jobbra pedig felkerültek a hangerő, illetve a felold-lezár gombok.

Az előlapon a kijelző felett egy márkajelzést, egy 2.1 megapixeles kamerát és egy újabb hangszórót találunk, mely csak hanghívásokkal használható. A tablettel ugyanis lehet telefonálni is.

A tablet 8 és 9.7 colos kijelzővel is boltokba került

Belső:

A tablet a Samsung immáron két éves csúcsmodelljének, az S6-nak a hardverét kapta meg, mely máig erős vas: a processszor nyolcmagos Exynos, 3 GB RAM-mal és 32 vagy 64 GB bővíthető belső memóriával megtámogatva. A RAM eddig, amióta használom, egyszer sem hagyott cserben, bármikor könnyedén és gyorsan váltottam az alkalmazások között. A grafikailag megterhelőbb játékokat – főként az Asphalt és a Modern Combat appokat használtam – is simán vitte, de nem okozott neki gondot az sem, ha HD-ben vagy full HD-ben néztem videót és filmet, miközben akár egy másik applikációt futtattam.

Egy 4000 milliamper órás akkumulátor van benne, mellyel nekem simán kibírta több, mint másfél-két napig, a már említett filmnézős-netezős használat során. Amikor többet játszottam, persze az akksin is meglátszott, olyankor egy nap alatt le tudtam meríteni a készüléket. Egy két amperes töltőfej van hozzá a gyári dobozban, mely nem képes a gyorstöltésre, így nagyjából három órás procedúra, hogy 100%-ra töltsük 10% vagy annál kevesebb naftáról a készüléket.

Szoftveresen gyári 5.0-ás Androiddal érkezik a készülék, melyet frissíthetünk a legfrissebb TouchWiz-re. Szerencsére a Samsung itt sem tömi tele applikációkkal a készüléket, magunk választhatunk, mit szeretnénk és mit nem. A Microsoft Office csomag és a OneDrive előre telepítve van, amihez 100 GB-nyi tárhelyet is kapunk ajándékba.

A Google alkalmazásai és a gyártó sajátjai ugyan néha duplikálódnak, de vannak feladatok, melyekre a Samsung szoftverei nem használhatók úgy, mint a Google-é, és fordítva is. Ezt, hogy ki mit és mire használ, ki kell tapasztalni, de az alap feladatokra nagyjából minden megfelel. Filmnézés terén azonban a Videók app sajnos nem boldogul felirattal és több fajta formátummal, így egy harmadik fejlesztőtől való lejátszót kell letölteni hozzá.

Kamera fronton a tábla nem a legjobb, de nem is a legrosszabb: egy 8 megapixeles szenzor van a hátlapon, mely automata módban is elfogadható képeket készít, viszont kapunk manuális beállítási lehetőségeket is, melyeknek hála még jobb képek születhetnek. Arra, hogy apróbb képeket csináljunk, melyeket mondjuk szemléltetésként elküldünk, elég a minőség, viszont komolyabb dolgokat ne várjunk tőle. Az előlapi 2.1 megapixeles szenzor is főleg videótelefonáláshoz jó, így ha magunkat szeretnénk fotózni, ne lepődjünk meg, ha kicsit Barbie-baba szerű lesz majd az arcunk az elkészült fotón.

Verdikt:

A szokásos tetszett, nem tetszett részt most ki fogom hagyni, ugyanis a kamera minőségét és a telefonáláshoz túl nagy méretet szerintem felesleges lenne külön kiemelni. Akinek telefon kell, azt fog venni, ez egy táblagép, nem ez a két említett funkció a főprofilja. Ár-érték arányban egy nagyon jó készüléket kapunk, jelenleg ugyanis 89 ezer forintért már beszerezhető az a modell, melyben LTE-támogatás is van. Egy jól megépített, könnyű és kicsi, mégis erős készüléket kapunk a pénzünkért, melyet jó szívvel ajánlok bárkinek, aki táblagépet keres magának. 8 colos méretben nem kétséges, hogy az egyik legjobb választás lehet a piacon.

 

 

 

 

 

Forrás: http://www.blikk.hu/eletmod/tech/kiprobaltuk-a-samsung-galaxy-tab-s2-t-videoval/bhpsykh?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso